StoryEditorOCM
OstaloVečeras u HNK

Može li se Lady Gaga zarediti za svećenicu? Evo što kaže "Propovijed", komična drama u kojoj glumi i šibenska glumica Ana Perković

Piše M. L.
25. ožujka 2024. - 11:50

 

 

Trebaju li žene biti svećenice i može li se Lady Gaga zarediti za svećenicu? Smije li novak u Novicijatu i pretendent na đakonstvo imati ljubavna iskustva prije celibata, pa i ona strogo zabranjena? Je li crkva suvišna?

To su neka od pitanja koja otvara komična drama "Propovijed" nastala u produkciji zagrebačkog Teatra Erato u kojoj glumi i Ana Perković, članica ansambla šibenskog kazalište. Predstavu večeras ugošćuje šibenski HNK, a početak je u 20 sati.

Redatelj je  Branko Ivanda, a glume Siniša Popović, Ivica Pucar te, već spomenuta, Ana Perković.

Teatar Erato, kojemu je Ivanada jedan od osnivača, obilježava 15. godina rada upravo ovom intrigantnom dramskom komedijom koja se bavi temom prijateljstva, hrabrosti kao i ljubavima svih vrsta.

"Propovijed" je napisao suvremeni dramski dramatičar i glumac William Clark Davis (1951. - 2021.), originalnog naslova Mass Appeal, a predstava je postala hitom na Broadwayu čim se pojavila ranih 80-tih godina prošloga stoljeća i od tada se ne prestaje izvoditi.

 

27. travanj 2024 06:31