StoryEditorOCM
Nogomet‘iščupali‘ bodove

Carevićev džoker s klupe donio Šibeniku zlata vrijednu pobjedu, Narančasti pušu za vrat lideru

Piše Krešimir Gulin
24. ožujka 2024. - 18:00

Nogometaši Šibenika pobijedili su Cibaliju golom Gačića u samoj završnici utakmici. Bila je to jedna od najteže ostvarenih pobjeda Narančastih na Šubićevcu ove sezone. Međutim, ovoj pobjedi se neće gledati u zube, budući da Šibenik opet puše za vratom lideru Zrinskom koji mu i dalje bježi samo dva boda.

U prvih 45 minuta Šibenčani su dvaput pogađali okvir gola. Najprije u 25. minuti kada je Marijanović opalio s oko 25 metara i zatresao gredu gola Vinkovčana.

Najbolju prigodu u prvom poluvremenu Narančasti su imali u 37. minuti kada je Toshevski iz izgledne pozicije pogodio vratnicu.

Makedonski napadač imao je još barem tri dobre situacije za postizanje pogotka u prvom dijelu sureta. Svakako najljepša akcija bila je u 31. minuti kada su Šibenčani odigrali lijepu kontru, no lopta je na ne baš najboljem šibenskom travnjaku krivo odskočila u presudnom trenutku, pa je Toshevski nije uspio ugurati u nebranjenu mrežu.

S druge strane, Cibalia je samo jednom ozblijnije zaprijetila domaćem vrataru Đakoviću. Bilo je to u 36 minuti kada je Bosak pucao preko gola.

Nastavili su domaćini pritiskati i u nastavku susreta, ali prva prava prigoda pripala je Vinkovčanima. U 54. minuti s distance je tukao Bosak, ali je Đaković dobro intervenirao.

Kako je vrijeme odmicalo Šibenik je sve teže dolazio do dobrih situacija pred golom gostiju. Stoga je trener Carević nakon sat vremena igre bacio sve karte u napad. U igru je uveo i četvrtog ofenzivca Delića umjesto klasičnog veznjaka Marijanovića.

Ni to Šibenčanim anije bilo dovoljno da opasnije zaprijete dobro organiziranim Vinkovčanima, pa je Carević ubacio i petog napadača- Torrersa.

Tek u 77. minuti Šibenik je složio prvu pravu opasnost za Vinkovčane u drugom dijelu. Pucao je Torres, no refleksnom obranom istaknuo se gostujući vratar Kovačević.

I u jeku šibenske ofenzive umalo šok na drugoj strani. Obrani domaćih pobjegao je iskusni Jazvić, ali je tukao preko gola.

I kako to u nogometu obično biva, kad ne zabiješ- primiš. Zanimljivo, od pustih napadača na terenu zabio je stoper Gačić, kojeg je Carević netom prije gola uveo u igru.

Dakle, Carević je povukao pravi potez jer mu je džoker s klupe donio tri zklata vrijedna boda.

Pogodak Šibenika stigao je nakon kornera u 85. minuti. Loptu je iz kuta ubacio Majić, a u gužvi se najbolje snašao Gačić i iz blizine ugurao loptu u mrežu.

Završnicu susreta Vinkovčani su odigrali s igračem manje jer se ozlijedio Crnčec, a trener Sesar već je ranije obavio sve zamjene.

U sučevoj nadoknadi mogao je Šibenik i povećati prednost, ali je Delić promašio veliku šansu.

Neće Šibenlčani za tim puno žaliti, jer su ostvarili vrijednu pobjedu na način lidera Zrinskog koji je puno puta u sezoni slavio ovako na mišiće.

Šibenik- Cibalia 1:0 (0:0)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 1074. Sudac: Ante Jurić (Split). Strijelac: 1:0 Gačić (85.). Najbolji igrač: Josip Gačić (Šibenik).

Šibenik. Đaković, Perić (od 83. Brajković), Punčec, Dujmović, Kolega (od 71. Torres), Pozo, Marijanović (od 62. Delić), Cvijanović, Božić (od 83. Gačić), Majić, Toshevski.

Cibalia: Kovačević, Buić (od 81. Lišnić), Agić, Crnćec, Rubić, Išasegi, Kukrika (od 63. Šarić), Bosak, Markanović, Miljanić (od 81. Jazvić), Lozić (od 69. Pejić).

25. travanj 2024 21:42