StoryEditorOCM
Šibenikvažna obavijest

Počinju upisi djece u šibenske vrtiće, donosimo sve potrebne informacije i upute

Piše Šibenski.hr
28. ožujka 2024. - 14:25

Upisi djece u šibenske dječje vrtiće - DV Šibenska maslina, DV Smilje, DV Žižula, DV Sunce, DV Osmijeh i DV Brat Sunce za pedagošku godinu 2024./25. provodit će se putem aplikacije e-Upisi, dostupne na portalu e- Građani na poveznici https://gov.hr.

Aplikacija će biti otvorena za prijavu u razdoblju od 30. ožujka do 10. travnja 2024. godine do 12 sati. U pedagoškoj 2024./2025. godini Dječji vrtić Blažena Hozana, Podružnica u Šibeniku, vršit će upise u drugom upisnom roku u mjesecu svibnju: od 9. do 17. svibnja 2024. godine, do 12h.

Svaka od navedenih odgojno-obrazovnih predškolskih ustanova upise provodi samostalno, a roditelji svoje dijete mogu prijaviti u samo jednu predškolsku ustanovu.

Preduvjet korištenja aplikacije e-Upisi je registracija roditelja u sustavu e-Građani, a prije same prijave na Natječaj za upis djeteta u dječji vrtić roditelji/skrbnici trebaju pročitati korisničke upute za roditelje. Za pristup aplikaciji u katalogu usluga potrebno je izabrati opciju "Odgoj i obrazovanje", a zatim "e-Upisi u odgojno-obrazovne ustanove". Nakon prijave, odabire se opcija modul upisa u dječje vrtiće.

Zbog povezanosti s državnim servisima, sustav će dio potrebne dokumentacije automatski registrirati i dohvatiti u prijavu. Dokumente koje nije moguće pribaviti putem sustava e-Građani, potrebno je priložiti prijavi.

Na mrežnim stranicama svakog od pojedinih vrtića roditelji mogu pronaći detaljne informacije o vrsti programa i objektima koje nude vrtići te potrebnoj dokumentaciji koja se vrednuje prilikom bodovanja. Nakon dovršetka procesa prijava, iste će se pregledavati sukladno dostavljenoj dokumentaciji i prijavljenim prioritetima te će se izvršiti bodovanje.

Zahtjevi s nepotpunom dokumentacijom neće se razmatrati.

Za tehničku podršku i pomoć prilikom prijavljivanja u sustav e-Upisi, moguće je obratiti se na helpdesk@carnet.hr ili broj 01 666 1555. Detaljnije upute nalaze se u Prilogu UPIS U DJEČJI VRTIĆ - KORISNIČKE UPUTE ZA RODITELJE. Sve informacije i obavijesti roditelji mogu pratiti na mrežnoj stranici ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje u koju žele upisati svoje dijete.

26. travanj 2024 11:40