StoryEditorOCM
Fotogalerija‘A i vi ste s nama iako vas nima’

U šibenskom kazalištu održan predivan koncert u spomen na prerano otišle tenore Tonija Grguričina iz klape Teuta i Joška Arasa Biće iz klape Fortica

Piše šibenski.hr
24. studenog 2018. - 13:18

U prepunom Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku u petak navečer održan je tradicionalni koncert ‘A i vi ste s nama iako vas nima’.

U spomen na prerano preminule šibenske tenore Tonija Grguričina iz klape Teuta i Joška Arasa Biće iz klape Fortica, nastupili su kvartet ‘Gimnazijalke’ uz gitarističku pratnju Luke Ćevida, duo Nataša Cvitan Plazibat i Tome Cukrov, klapa ‘Subrenum’ iz Župe dubrovačke, ‘Munita’ iz Zadra, ‘Kampanel’ iz Zagreba te diva hrvatske glazbene scene Meri Cetinić u duetu s kćeri Ivanom Burić.

Podsjetimo, klapa Teuta i Toni bili su miljenici Šibenika. Toni je poginuo 17. studenoga 2005. u prometnoj nesreći na Borajskoj cesti. Klapa Teuta  osnovana  2000. godine,  vrlo brzo je postala najuspješnijom dalmatinskom klapom s nevjerojatnim brojem hitova.

Teuta gubitak Tonija nije mogla preboljeti. Ugasila se i otišla u legendu kao klapa koja je za samo pet godina postojanja za sobom ostavila dublji trag nego mnoge koje su trajale desetljećima.

Sedam mjeseci nakon Tonijeve pogibije, u 29. godini života nakon  teške i kratke bolesti preminuo je Joško Aras Biće, a klapa Fortica nastavila je djelovati.

Prerana smrt dvojice mladih talentiranih tenora šokirala je Šibenčane i sve ljubitelje klapske pjesme, ali ih zaboravili nisu.

I tako već četrnaest godina za redom u sjećanje na svoje prijatelje Zajednica udruga klapa Šibensko-kninske županije organizira ovaj koncert. Suorganizatori koncerta su Hrvatsko društvo skladatelja - ZAMP i HNK Šibenik.


 


 


 


 


 

 

 


 


 


 


 


 

 

 

 

 

 
















 

 









 

22. travanj 2024 03:22