StoryEditorOCM
Fotogalerija'Pravda za djevojčice'

Mirni prosvjed okupio stotinjak Šibenčana: Među brojnim građanima, pa čak i cijelim obiteljima s malom djecom bila su i neka poznata lica (FOTO)

21. listopada 2019. - 12:48

Stotinjak Šibenčana okupilo se u subotu, u 11 sati pred zgradom Županijskog suda, na mirnom prosvjedu pod nazivom 'Pravda za djevojčice', u znak potpore silovanoj 15 – godišnjakinji iz Zadra čiji je pravosudni slučaj već danima udarna medijska i društvena tema u Hrvatskoj.

Odnosom pravosuđa prema maloljetnoj žrtvi zgroženi su i u Šibeniku, kazala je Marina Šimundža, iz građanske inicijativa 'Stop nasilju Šibenik', koja je u suradnji sa Solidarnom.hr. Zakladom za ljudska prava i solidarnost, i organizirala prosvjed. 'S ciljem da bi se poručilo žrtvama da nisu same i da ima netko tko brine o njima.' - kazala je Šimundža, ističući kako zadarski sudac, koji je prvotno pustio silovatelje na slobodu nije cijelo hrvatsko pravosuđe, da ne smijemo i ne možemo generalizirati, već se svi trebamo zalagati da situcija u njemu bude što bolja i što učinkovitija.

Među brojnim građanima, pa čak i cijelim obiteljima s malom djecom, koji su s transparentima 'Stop nasilju' i šutnji koja ga prati, prosvjedovali protiv nasilja bila su i neka poznata lica – Stipe Petrina, načelnik oćine Primošten, Iris Ukić Kotarac, šibenska gradska vijećnica s njegove liste, Anita Jakšić, vijećnica SDP-a u ŽS, Petar Mišura, pročelnik za gospodarstvu u gradu Šibeniku.
 

20. travanj 2024 07:18