StoryEditorOCM
FotođirGRADSKI ĐIR

Zahladilo, evo jakni i kaputa...

29. studenog 2018. - 18:10

Eto, konačno smo u šibenskom gradskom điru dočekali zimske jakne "jačeg kalibra" i kapute koji će na pravi način odgovoriti buri i hladnoći. Većina naših sugrađanki pri odabiru odjevnih kombinacija igrala je, kao što možete vidjeti s naših fotografija - na sigurno. Jer, topla "proštepana" jakna s kapuljačom ili bez nje, odgovarajuće zimske hlače ili suknja sparena sa "grilonkama" u gležnjačama ili visokim čizmama, jamstvo je da nećete promrznuti.

No, ima i dama koje su, uz faktor utopljavanja, udovoljile i trendovskim diktatima. Decentni kaputi elegantnih krojeva u velikom su stilu ušli na modne piste za ovu sezonu, pa smo i na šibenskim ulicama uočili nekoliko pobornica tog modernog klasika po mjeri samouvjerene žene sa stilom.

Među ultimativnim zimskim komadima garderobe ove je godine i takozvani (teddy) kaput koji teksturom podsjeća na omiljenu dječju igračku. Osim što je ugodan i topao, modni znalci napominju kako se može prilagoditi svakom modnom izričaju i jednako dobro poslužiti i za ležerne, i za poslovne, pa i za večernje izlaske. I zaista, jedna ga je naša sugrađanka sparila s uskim hlačama i gležnjačama, neutralnom dolčevitom i modernim elastičnim pojasom, a druga sa suknjom škotskog uzorka, robusnim gležnjačama i prugastom majicom.

Svidio nam se i odjevni odabir Šibenčanke u sivkastoj kratkoj jakni koju je spojila sa "špricanom" suknjom deblje teksture i visokim čizmama. Stil je kompletirala rukavicama tamnocrvene boje koje su "podigle" stil i učinile ga profinjenim.

19. travanj 2024 21:56