StoryEditorOCM
KolumneGLAVA ŠOTOBRACO

Sve propane, jedino se povist dobro reciklira

14. siječnja 2020. - 10:29

Jedva odmiče mlada godina, a Dobra Parona već grinta na Novicu i "Zeleni grad". Tako to iđe – jerbo i kada ima posla kojin je ovih dana zatrpana, jopeta neki vrag buža i ne da mira, pomislili su nježini najdraži gosti dok je ona demonstrativno ispod šanka digla kesu punu koščina otribljenih sa kuvanoga mrsa.

Pogledavajući u oni nabrekli saket, svečanin tonon je objavila da će u nježinomen bufetiću ponuda poskupiti u 2020., jerbo ne more podniti tolko troška za odvoz škovaca.

- A da konačno napravite pravi poslovni potez i na Podiman otvorite tvornicu koštanoga brašna!? - gleda je El Tigre fišo u oči, na šta je B.S. Uskoro, jedva se susprežući od smija, ispalija neka još bolje, udomi dva tri pasića koji bi se vaik motali betulicon pa više ne bi imala nikakvih problema sa recikliranjen.

- A najbolje bi bilo - navalila je inspiracija El Tigreu - da šta prije zaposlite konobara Filipinca kako bi nas konačno ima ko čestito poslužiti, a vi se više odmarajte...

- Ne prihvaća se! - otpovrnila mu je. Niko nema tako dobar rad nogu ka ja u svojon kužinici i okolo šanka, a nikoga ne mogu platiti tolko malo kol'ko sebi dajen, objasnila je, a onda srdačno prihvatila ideju o pasićiman koji bi danomice mlili koščine lišavajući je skupoga otpada.

Ijade eura

- Uostalon, i sada već bivša Prisidnica Kolinda udomila je jednoga na Pantovčaku i pokazala put kojin triba kreniti cila nacija. Doduše, nije baš spominjala recikliranje, ali mislin da je poruka jasno kazana između redova, uzdanila je duboko na spomen Kolinde. A bila jon je uzdanica i miljenica, ka i Jaca Kosor, nije baš da nije.

- Bože moj, na šta je došla ona Jacina salata od kumpira desetak godina poslin, zavapila je, zatrepćala okicaman i skršila rukice.

- Došla je na oto da je bivša Prisidnica obećala mladomen svitu poslove priko interneta za plaću od osan ijada eura. A onda su birači jasno kazali šta mislu a da poruka nije bila između redova, objasnija je El Tigre i natega dobar gucalj pive.

- Eto vidite kako to u nas iđe, nikako naći pravu miru. Il' kusamo kumpir, oli se kupamo u ijadama eura, rekla je na to Dobra Parona tugaljivin glason.

- A šta da van rečen, počeša se po glavi Bili Smo Uskoro. SDP, osokoljen Milanovićevon pobjedon- ka da je stranka tome doprinila- sada nan obećava pet godina boljeg života i prosperiteta u svakomen smislu. Evo, nastavija je raspredati, ako Milanović bude neka realna sredina između liše kumpir salate i Kolindinih ogromnih plaća, pa ako uspije kolko-tolko utjecati da se kumpiru doda teke obotnice, možda nešto ispane – oblija je B.S. Uskoro val optimizma.

- Zaboravi, odriza je El Tigre. Obotnica je došla na 150 kuna kil, skoro ka i lignja. Em ih nema u moru, a kada se ulovu, nisu za svakoga. Lako je za to, triba prvo viditi oće li Zoki jopeta udomiti druga Tita na Pantovčaku, nakon šta ga je Kolinda šupirala, reka je ka amen.

- Jel' to radi recikliranja? - uperija je ovi u svoga prijateja blago teleći pogled, na šta je Dobra Parona prosiktala neka iđe kuragu, jerbo bi ih mogle čuti neželjene uši. Za vrime pokojnoga, zbog ovoga se gulilo u Lepoglavi...

-Je, uprav' zato. Sve propane, jedino se povist uspješno reciklira.

19. travanj 2024 15:52