StoryEditorOCM
KolumneGOVOREĆI OTVORENO

Procvalo mu i s Dujićem

10. prosinca 2018. - 12:43

Smišni su ovi naši političari. I direktori naših javnih tvrtki. Odnosno, jedni te isti. Oni, ka i loši đaci, spominju samo one brojeve što im idu u prilog. A one druge jednostavno zanemare. Slično ka i moj mali susjed kojeg bi ćaća svaki dan pitao šta je bilo u školi. I najčešće dobivao odgovor – ništa, šta će bit!

Dikod bi isto u školi nešto bilo. "Dobija san pet!" pofalija bi se mali. Je, bilo bi to iz tjelesnog, glazbenog likovnog, ali pusti ti to. Peja je peja, pa ma iz čega bila! Trajalo je to neko vrime, sve dok mu ćaća nije reka: "Pa, mišu moj, ti meni sve same petice imaš!" Naravski da ima, kad one druge lošije ocjene nikad nije prijavija! Nego ih je krija ka zmija noge.

Nisu radnici mukti

Eto, na svin je portalima objavljeno kako je "Zeleni grad" Šibenik počeo proizvoditi. I to cviće! Ma bravo, di ćeš lipše. Nema smisla trošiti na skupe sadnice, kad mi to možemo sami proizvesti, pohvalio se direktor "Zelenog grada" Novica Ljubičić novinarima o tom "krupnom potezu" u životu gradskog komunalnog poduzeća. Koji će toj tvrtci - to znači i svima nama - donijeti značajne uštede - "Zeleni grad" dosad je trošio na cvijeće godišnje oko sto tisuća kuna. A sada će trošiti oko 20 tisuća kuna.

Nema šta, pazi se u "Zelenom gradu" na svaku kunu. Ušteda od 80 tisuća kuna nije mala stvar.
Samo, ispada ka da su radnici mukti. I sati njihova rada. A nisu. Njih će Šibenčani u "Zelenom gradu" već u ovoj godini platiti skuplje nego prošle. A pogotovo iduće godine. Jer je dobrom broju njih vridni direktor digao plaće u ovoj godini. Naime, nakon kratkog, ali učinkovitog štrajka u srpnju ove godine, za stotinjak radnika direktor je povećao plaće od 470 do 510 kuna. Što je pedesetak tisuća kuna. U netu. U brutu je to bit će i teke više. I to ne godišnje, nego mjesečno. Godišnje je to cirka oko pola milijuna kuna. U netu. U brutu bit će i teke više.

Odakle novci za to kad je direktor plakao da će ga obveza plaćanja Bikarcu dovesti na inkanat? Šest milijuna kuna bez PDV-a je ta obveza gdoišnje. Nije valjda od toga što je građanima povećao cijenu odvoza smeća? Pričao je da će to povećanje jedva pokriti taj trošak Bikarcu, a ispalo je, eto, čak i da ima za povišicu svojim vrijednim djelatnicima. S kojom se nije tako puno hvalio kao sa cvijećem. Valjda zato što je skroman po prirodi.

Držao ga na ledu

Da mu ne cvjeta cvijeće samo u poduzeće, nego i na političkom planu, definitivno je potvrđeno i u utorak navečer, na sjednici na kojoj je konačno kooptiran u Predsjedništvo Županijskog odbora HDZ-a, nakon što ga je Nediljko Dujić držao na ledu, skoro godinu i pol dana, otkako je izabran za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a. Brko - koji je u međuvremenu obrijao brkove - očito je procijenio da je dovoljno vremena proveo u "purgatoriju" te da ga je - ulazeći već u kalendarski treću godinu mandata na čelu stranke u županiji - bolje imati uza sebe. Nego uz koga drugoga ko bi se u međuvremenu mogao pojaviti kao protukandidat. Ako ništa drugo, da ga može držati na oku...

16. travanj 2024 20:53