StoryEditorOCM
BaštinaU ORGANIZACIJI ZAGREBAČKOG TIFLOLOŠKOG MUZEJA

Vizija turizma koji misli i na slijepe: U Šibeniku se održava besplatna radionica na kojoj možete doznati kako prilagoditi turističke usluge osobama oštećena vida

17. prosinca 2019. - 12:48

Kako pružiti turističke usluge slijepim i slabovidnim osobama, na koji način prilagoditi sadržaj hotela, odnosno, apartmana te može li šibenska katedrala sv. Jakova postati jedna od četiri europske UNESCO-ve crkve prilagođene novom tehnologijom za osobe oštećena vida?

Odgovore na sva ova pitanja možete doznati na radionici u organizaciji zagrebačkog Tiflološkog muzeja koja će se održati u četvrtak, 19. prosinca, od 10 do 14 sati, u Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" u Šibeniku.

Događaj nosi naziv "Pristupačni turizam za slijepe", a sudionici će moći saznati nešto više o EU projektu UNESCO4ALL TOUR, poslušati predavanje o samoj šibenskoj katedrali kao i oznakama izvrsnosti dok će u sklopu praktičnog dijela svi zainteresirani naučiti kako prilagoditi svoje usluge navedenoj grupi turista.

- Najuspješniji i najkreativniji dionici u turizmu Šibenika bit će po završetku projekta među laureatima za dodjelu prestižne Oznake izvrsnosti (Label of Excellence), koja će im osigurati put prema novoj grupaciji turista. Kulturna baština grada Šibenika i njegov UNESCO spomenik kulture, Katedrala sv. Jakova, prepoznata je u svijetu kao jedinstvena i neprocjenjiva.
Upravo ta osobnost Katedrale bila je presudna da ju se uvrsti među odabrane europske spomenike kulture koji će se promovirati preko EU projekta UNESCO4ALL TOUR – stoji u priopćenju. Radionica je besplatna, a prijaviti se možete i putem linka - https: //bit.ly/35fRraH.

15. travanj 2024 19:08