StoryEditorOCM
OstaloPočinje Arsenov feral

Glumac i pjevač Šime Bubica: "Arsena sam poznavao cijeli život, zajedno smo snimili njegov zadnji duet i spot "

15. veljače 2019. - 15:38

Kazalište s ljubavlju, prvi je program iz ciklusa Arsenov feral koji organizira Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku, a održat će se u subotu, 16. veljače u 20 sati u kazališnom foajeu. Riječ je koncertu, odnosno glazbeno-poetskoj večeri, autor koje je Šime Bubica, pjevač i glumac šibenskog HNK-a. Bubica ne krije zadovoljstvo što upravno njegov nastup otvara novi kazališni program nazvan prema legendarnom glazbeniku, pjesniku i šansonjeru kojeg ovaj mladi šibenskih glumac, kako i sam kaže, poznaje praktički od kada je bio dijete.

-Arsenov feral ideja je ravnatelja Jakova Bilića, a program je osmišljen u čast legendarnog Arsena. Pod nazivom Arsenov feral održat će se niz događanja, pa će već tako u travnju biti jedan posvećen pjesnikinji Vesni Parun. Ideja je da se u budućnosti sve događa u Brešanovoj sobi, ali za sada će to biti u foajeu kazališta. Imao sam slobodne ruke u kreiranju večeri. Razmišljali smo i o tomu bi li se trebala održati na sceni ili u foajeu. Mislim da je foaje prigodniji prostor s obzirom da će biti riječ o programu više kabaretskog stila. Uglavnom večer će trajati oko sati i pol. Na klaviru će me pratiti Kristina Pešić, a na gitari Ante Stošić. Kao gošća večeri nastupit će sopranistica Tea Slavica – kazao je Bubica.

 

 

Bit će to, nastavlja Bubica, klasični šansonjerski koncert, a uz neizbježnog Arsena, pjevat će i druge poznate svjetske i domaće šansonjere, začinjeno sve i s nekoliko recitacija, među kojima je opet biti Arsenovih pjesama.

-Posebno sam emotivno vezan uz Arsena. Znam ga otkad sam se rodio. Život je, eto, htio da sam zadnja dva dueta i spota snimio upravo s Arsenom. To su pjesme „Tko si“ i „Šibenska bura“ za koje smo spotove snimali gotovo paralelno, ali je prvo objavljen spot za pjesmu "Tko si", a ovaj drugi je izišao van koji mjesec kasnije. Na kraju je ispalo da je to bio zadnji duet i spot koje ja Arsen snimio. Zbog svega toga jako me veseli subotnji koncert – otkriva Bubica. Ugodno je, reći će, iznenađen i što je zanimanje publike za Arsenov feral i njegov koncert vrlo veliko i ulaznice su bile vrlo brzo rasprodane. Istina, riječ je o malenom i intimnom prostoru od kojih 40-ak mjesta, pa će, vjeruje Bubica, dio publike ostati na nogama.

-Dugo sam planirao ovakav koncert, ali sam najprije mislio da ga održimo u drugim gradovima, a Šibenik ostavim za kraj. No, dogodilo se drugačije. Šibenski koncert tako će biti prvi, a onda će uslijediti drugi gradovi – govori Bubica koji već u pripremi ima i novu pjesmu koja će svjetlo dana ugledati za najkasnije za tri tjedna. Glazbene gene koje je naslijedio od oca Branka Bubice, uglednog hrvatskog klapskog pjevača, mlađi Bubica nastavlja njegovati, a u međuvremenu očekuju ga i novi glumački izazovi.

 

 

Naime, HNK u Šibeniku priprema novu predstavu za djecu „Inspektor psina“ koju režira Pero Mioč, a Bubica igra naslovnu ulogu. Paralelno s tim čekaju ga i nastupi u komediji Vinka Brešana „Kako je počeo rat na mom otoku“ koju je šibenski teatar napravio u koprodukciji sa zagrebačkom Gavellom. Komedija se u Zagrebu redovito izvodi, pa će se šibenski dio glumačke ekipe, među kojima su, uz Šimu Bubicu, još i Franka Gulin i Jakov Bilić, i sljedećeg tjedna ponovo preseliti u Zagreb.

 

25. travanj 2024 06:47