StoryEditorOCM
OstaloPOKLON LEGENDI

Karta se nije mogla nabaviti ni ispod banka: U Šibeniku će svitlit zauvik Arsenov feral

18. veljače 2019. - 14:22

Nije se u posljednji trenutak, kako se u Šibeniku često događa, mogla nabaviti karta "ispod banka" za "Arsenov feral", program koji je u čast velikom hrvatskom glazbeniku i šibenskom sinu Arsenu Dediću organiziralo Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku.

Interes Šibenčana za tim izvanserijskim kulturnim događajem, glazbeno-poetskim recitalom u kazališnom foajeu, koji je s puno duše, profesionalnosti i dara izveo Šime Bubica, vrsni glumac i interpretator sa svojim jednako nadahnutim glazbenim pratiteljima – pijanisticom Kristinom Pešić, gitaristom Antom Stošićem i sopranisticom Teom Slavica – nadmašio je sva očekivanja.

"Igla" u foaje nije mogla stati a da se ne naruši čar ambijenta, sklad i fini izbor stihova i skladbi kojima su izvođači, svaki na svoj način, odali počast Arsenovim bezvremenskim djelima. U sat i pol programa pokazalo se da je šibenska publika željna ovakvih događanja, ali i da pritom uvijek može računati na Bubičin glumački, recitatorski i pjevački dar, kao i vrhunski, pa, zašto ne reći, i maestralni glazbeni doprinos njegovih pratitelja.

Raduje zato najava Jakova Bilića, novog ravnatelja HNK u Šibeniku, da će sličnih programa biti još. Tako je za 9. travnja najavljena večer posvećena pjesnikinji Vesni Parun, a nakon iznimnog uspjeha prvog "Arsenova ferala" moguće je da se u međuvremenu dogodi iznenađenje – na primjer program u povodu Dana žena.

16. travanj 2024 06:57