StoryEditorOCM
Glava šotobracoglava šotobraco

‘Ne znaš jel‘ gore jugo, oli jače u glavu tuče polemika Milanović-Butković!‘

Piše Branimir Periša
20. travnja 2024. - 13:57

-Aj, fala bogu da su završili "Plodovi zemlje"… Ili je tek počelo, vidićemo. Al‘ dobro je da smo imali barenko dva mirna dana prije glasovanja; ne znaš jel‘ gore jugo, oli jače u glavu tuče polemika Milanović-Butković! – govori Dobra Parona svojin najdražin mušterijaman.

Misliman odsutni El Tigre cili se stresa. Pomislija je da je vrag odnija najdugovječniju i jednu od najgledanijih emisija HRT-a o poljoprivredi. Da ju je ukinilo, ka šta su Rvati ukinili zemljoradnju pa je jedino volu gledati priko televizije. Motika je tako najlipša, dok se gleda u nju izdaljega.

-Ma kakvi, nedaj bože! – smirila ga je. -Ali, kako bi drugačije nazvala ono sa Butkovon kravicon Milavon, nego serijon priloga za "Plodove zemlje?" Imate još i našu malu pastiricu, da ne rečen čobanicu, sa Brača, koja je zapravo mađarska Prisidnica Katalin Novak…

-Ol‘ sa Brača nije pastir Loda!? – uskače Bili Smo Uskoro gledajući je ublesavo.

-Sve ste pobrkali. To je od Vladimira Nazora, a naša mala pastirica Katalin je od Prisidnika Zokija. Njegova prijateljica koja godinaman lituje na Braču sa roditeljiman i zato on za nju kaže "naša mala". Zoki se vrzma po susidnoj vali, pa se biće, on i Katalin nađu kod bračkih janjčića. Pokojega i okrenu na ražnju, jerbo ko more odoliti tako slasnoj spizi?

-Eto vidite, mi se vaćamo za ote zvizdarije koje su izile predizbornu kampanju, a ja van govorin da su oti "Plodovi zemlje" u režiji naših dičnih političkih prvaka, samo njiov, dobro režirani dogovor. – govori in El Tigre.

Naravski, Dobra Parona skoro je zapinila na oto, jerbo se akteri koje spominje mrzu ka pasi i stalno nešto podmeću jedni drugiman. To se vidi iz avijona! – otfrknila je.

-Jopeta vi po istomen, a zapravo se iz avijona vidi da je kravica uvedena u priču da bi se u dogovoru političkih glavara sakrila propast našega mlikarstva i govedarstva. Od jedne kravice ne vidu se cila stada krava, kojih nemamo ili smo ih izgubili. Ne vidi se ni oto da nas je sve manje, da iđemo sve stariji i da se sve više iseljavamo iz zemlje.

-Ne znan...! – u nelagodi se promeškoljila dobra i poštena gazdarica. – Jedna je televizija ovih dana napravila intervju sa falšon inteligencijon. Pari Ken od Barbice, skroz zgodan frajer! Ka‘, otaj je virtualni lik kandidat na izboriman i davno nisan čula da neko govori tako lipo i razložno. Ni jedanput nije zareža, prosikta, niti je spomenija kravu. Nit‘ kravicu...

-A jel‘ ima svoje zube, oli gebis, za ne kasti dentjeru, koju mu jedino nije uzeja oni Milanovićev bogati rodijak iz Rusije? – opet će ublesavo B.S. Uskoro. -Ja se puno bojin ote umjetne inteligencije više nego dentjere u justiman! – prizna je.

Na to mu je El Tigre otpovrnija da za tako strahovanje nema mista. On smatra da se jedino triba pribojavati rvaske inteligencije, kako se pokazalo u predizbornoj kampanji. Jerbo, umjetna inteligencija je pripametna, a stari čip rvaske pameti, skromnoga kapaciteta mobitelčića prije 20 godina napravi jon razdor u živciman, cilu je izblesira...

03. svibanj 2024 14:25