StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetZbog datuma izbora

Fuchs poručio: "Davno planirani skup informatičara u Solarisu s 2.000 sudionika sada moramo pomicati. To je problem!"

Piše Šibenski.hr
20. ožujka 2024. - 13:46

 

Zbog izbora za saborske zastupnike koji se ove godine prvi put neće održati u nedjelju nego u sredini tjedna - u srijedu, 17 travnja, škole neće raditi, a neki događaji morat će biti otkazani, odnosno odgoditi. Među njima i veliki skup informatičara u Solarisu na koji je trebalo doći čak 2.000 sudionika. Izjavio je to ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs na otovorenju Regionalnog centra kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u strojarstvu i industriji u Karlovcu.

Kako javlja HINA, Fuchs je rekao kako će se taj veliki skup zbog najavljenog termina izbora morati odgoditi. Istaknuo je kako je to problem, jer je riječ ogromne i davno planirane informatičke konferencije u hotelu Solaris, koju sada treba pomicati.

-Obavljene su javne nabave, to su znatni iznosi. Tu je 2.000 sudionika, to se također pokušava riješiti - kazao je ministar Fuchs.

Istaknuo je i kako škole na dan izbora neće raditi, ali da nastavu treba nadoknaditi, ocijenivši da je odluka o datumu parlamentarnih izbora za škole jako loša te da će iziskivati brojne reorganizacije.

-Škole neće raditi na dan izbora jer ne mogu raditi, ali nastava će se nadoknaditi jer se "nastavni plan mora odraditi", rekao je ministar u Velikoj Gorici.

 

27. travanj 2024 12:34