StoryEditorOCM
KošarkaŽenska košarka

Josipa Silov bila je samo prva u nizu: Iva Cigić opet na Baldekinu, Periša u Turskoj

Piše Borislav Juras
15. kolovoza 2019. - 15:04

Josipa Silov bila je samo prva u nizu pojačanja košarkašica Šibenika za novu prvoligašku sezonu. Par dana poslije nje, iz kluba su obznanili kako se na Baldekin vraća razigravačica Iva Cigić. Riječ je o 25-godišnjakinji koja, suprotno mnogim drugima, nije otišla iz Šibenika nakon završetka srednje škole. Ipak, okušala se u inozemstvu. Baldekin je napustila prije tri sezone, igrala u talijanskim niželigašima. Prethodno, bila je i u hrvatskim mladim reprezentacijama. Njezinim povratkom, sastav Šibenika je gotovo kompletiran na vanjskim pozicijama. Ostaju one osjetljive, centarske. U novoj sezoni neće biti ni Petre Pavičić, ona se vraća u Zadar...

- Vrlo brzo bismo trebali riješiti pitanje jedne krilne igračice. U planu su još dvije cure koje će nam biti oslonci pod koševima. Prioritet je povratak šibenskih igračica, a tek potom angažiranje onih iz drugih hrvatskih sredina. S obzirom na naše skromne financijske mogućnosti, strankinje zasad ne dolaze u obzir - informira Neven Periša, predsjednik ŽKK Šibenik.

On vjeruje da će kompletan „roster“ za trenera Bralića biti poznat do početka priprema, odnosno do prvih dana rujna. Očekuje se i odluka o njegovu pomoćniku. Zbog izborničkih obveza s reprezentacijom Hrvatske (kvalifikacije za prvenstvo Europe), Bralić će tijekom jeseni biti odustan, pa će ga netko trebati privremeno zamijeniti na Baldekinu.

Čekajući pojačanja, košarkašice Šibenika doznale su da se Klaudia Periša, njihova bivša ponajbolja igračica, uskoro seli u Tursku. Nakon dobre sezone u Poljskoj (Widzew Lodz), dobila je još bolji ugovor u jednoj od najjačih europskih liga. Igrat će za Kayseri, u kojem je i dvometrašica Luca Ivanković, još jedna bivša igračica Šibenika.
 

18. travanj 2024 23:09