StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

'Narančasti' slavili u dramatičnoj završnici: Šibenka 'slomila' Zabok tek u produžetku

19. listopada 2019. - 23:07

Poslije šokantnog poraza u prošlom kolu na Baldekinu od Gorice (24 razlike) košarkaši Šibenke 'iščupali' su vrijednu pobjedu na neugodnom gostovanju u Zaboku. Do slavlja su 'narančasti' stigli u dramatičnoj utakmici, te nakon produžetka. Premda su sve mogli riješiti u regularnom dijelu. Naime, 11 sekundi prije kraja imali su vodstvo (72:69), međutim sjajni Luka Tomas pogodio je 'nemoguću' tricu sa zvukom sirene, premda je Nakić na njemu odigrao vrlo korektnu obranu, i odveo svoje u produžetak. Međutim, u dodatnih pet minuta Šibenčani su zagospodarili parketom. Raritetan je podatak da su domaćini svoj jedini koš u produžetku postigli u posljednjoj sekundi.

S druge strane, dvije trice je vezao Nakić, jednu je dodao Bašić i uz polaganje Vladovića to je bilo dovoljno da Šibenčani nazdrave zagorskim gemištom.

Inače, loš je bio početak utakmice za Šibenčane. Nakon njihovog početnog vodstva (5:3) sve je brzo otišlo na stranu domaćina. Mandić je bio prebrz za 'narančaste', a Tomas i Galić neumoljivi izvan linije 6,75 i eto Zaboka za tili čas na (18:7). Inače, sve ovlasti u redovima Zagoraca imao je najmlađi brat u košarkaškoj obitelji Tomas, koji je već u prvoj četvrtini ubacio deset poena uz 100 posto šuta. Dugo je Miro Jurić, trener Šibenke tražio petorku koja bi parirala Zaboku. Našao ju je s mladim Gulinom na playu i bez klasične 'petice'. Unatoč tome, dominirali su gosti pod obručima, naročito Vuko, pa su sredinom druge četvrtine uspjeli doći do izjednačenje (27:27). Baš je prevlast u skoku omogućila Šibenki da ima pristojan zaostatak na poluvremenu (34:38), unatoč brojnim izgubljenim loptama i lošem šutu. 'Narančasti' su naročito bili neprecizni za tri poena (2/11), a jedini koji je u prvom poluvremenu znao pogoditi za tricu bio je iskusni Vladović.

U drugom poluvremenu Šibenik je stalno bio na minimalnom zaostatku. Konačno je tricom Nakića i prvi put poveo (67:65) na dvije minute do isteka 40. Uslijedio je gore opisani happy end za Šibenku.

Zabok- Šibenka 74:83 (25:18, 13:16, 20:22, 14:16, 2:11)

ZABOK- Gradska sportska dvorana. Gledatelja 500. Suci: Tomislav Vovk (Slavonski Brod), Jelena Tomić (Zagreb), Krešimir Katić (Slavonski Brod).

Zabok: Martinko, Mandić (15), Lisica (5), Samac (5), Tomas (28), Galić (3), Ćutuk (4), Zebić, Tuđen, Balaško, Jambrović (8), Lončar (6).

Šibenka: Cobb (6), Mileković (8), Šarić (3), Vuko (16), Gulin (2), Bašić (3), Primorac (4), Dašić (8), Klarin, Nakić (15), Vlaić, Vladović (18).

18. travanj 2024 08:30