StoryEditorOCM
Mali nogometGolijada na Baldekinu

Poslije uvodne kamilice- vatromet: U novoj godini Crnica se vratila starim navikama; Šibenčani doveli zvučno pojačanje

12. siječnja 2020. - 11:56

U novoj godini Crnica se vratila starim navikama- pobjeđivanju na svom terenu. Nakon što je na isteku 2019. godine Vrgorac Šibenčanima nanio jedini poraz na Baldekinu u ovoj sezoni, u prvoj utakmici 2020. godine Crnica je pokazala tko je gazda u kultnoj šibenskoj dvorani.

Bila je to vrlo intenzivna utakmica s nizom zanimljivih detalja za gledatelje. Od pokera golova kapetana Crnice Vukovića, od čega dva glavom, zatim hat tricka Gotovca s druge strane. Potom, pogotka s gola na gol domaćeg čuvara mreže Savolainena, autogola Šamije, ali i zgoditka mlade nade Crnice Žilića.

Poslije uvodne kamilice, uslijedio je vatromet. Poveli su gosti golom Gotovca poslije greške Radića. Potom je sve otišlo na stranu domaćina. Dvaput Vuković te jednom Šamija i Perić tresli su mrežu Bilića za visokih 4:1. Sredinom drugog poluvremena izgledalo je kako će Crnica bez većeg stresa upisati bodove. Međutim, Splićani su devet minuta prije kraja odlučili zaigrati s golmanom igračem. Rizik im se isplatio, jer su s dva ekspresna gola Trivkovića i Gotovca smanjili na 4:3.

No, tada na scenu stupa finski čuvar mreže Crnice Savolainen. Puno puta je taj čovjek ove godine spašavao Crničane svojim obranama, a ovaj put ih je izvukao pogotkom. Juha je uhvatio jednu loptu i samo je spustio na svoju ljevicu i precizno pogodio preko cijelog igrališta nebranjena vrata Universitasa. Tako je za Splićane rizik s igračem golmanom bio mač s dvije oštrice.

Nakon što je Savolainen povosio na 5:3 popustile su taktičke stege i bilo je samo pitanje koliko će lopti završiti u mrežama obiju momčadi. U konačnici, u golijadi je uspješnija bila Crnica, koja se s nova tri boda učvrstila na četvrtom mjestu na tablici. S druge strane, Splićani će negdje drugdje morati tražiti bodove kojima će dohvatiti plasman u play off.

Inače, iz tabora Crnice stiže i vijest kako su angažirali 30-godišnji Archila Sebiskveradzea, najboljeg igrača gruzijske reprezentacije. Radi se o iskusnom igraču, koji je niz godina proveo u inozenstvu. Pet sezona odigrao je u Azerbejdžanu, tri sezone u Bjelorusiji, a u Crnicu dolazi iz češkog prvoligaša Svarog Teplice.

Sebiskveradze će se u Šibeniku pojaviti 2. veljače, a njegov debi za Crnicu očekujemo 15. veljače kada na Baldekinu gostuje dubrovački Square.

Gruzijac je treći internacionalac u redovima Crnice, nakon Srbina Stojkovića i Finca Savolainena.

Crnica- Universitas 8:5 (2:1)
ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 100. Suci: Saša Tomić (Zagreb) i Mislav Džeko (Zagreb). Strijelci: 0:1 Gotovac (10.), 1:1 Šamija (11.), 2:1 Vuković (17.), 3:1 Vuković (22.), 4:1 Perić (26.), 4:2 Trivković (33.), 4:3 Gotovac (34.), 5:3 Savolainen (35.), 6:3 Vuković (38.), 7:3 Vuković (39.), 7:4 Šamija (ag./39.), 8:4 Žilić (40.), 8:5 Gotovac (40.). Najbolji igrač: Dragan Vuković (Crnica).
Crnica: Savolainen, Marčić, Subotić, Protega, Stojković, Vuković, Žilić, Šamija, Perić, Radić, Radaj.
Universitas: Bilić, Mijić, Trivković, Crnjac, Juretić, Gotovac, A. Peša, Grubelić, D. Peša, Mandić, Šuljić, Tustonjić, Stojkić.

16. travanj 2024 23:58