StoryEditorOCM
NogometKARLO BILIĆ

Predstavljeno jedino zimsko pojačanje nogometaša Šibenika: Lijevi sam stoper, ali ako ustreba, mogu zaigrati i lijevog beka

15. veljače 2019. - 11:22

Na Šubićevcu je u četvrtak i službeno predstavljen Karlo Bilić (25), koji je s HNK Šibenik potpisao ugovor na godinu i pol dana. Kako smo već pisali, Bilić je stoper koji bi trebao pojačati konkurenciju u defenzivi "narančastih".

– Bilić je već neko vrijeme trenirao s nama. U tom razdoblju uvjerili smo se u njegovu kvalitetu i zbog toga smo s njim potpisali ugovor. Siguran sam da nam može pomoći u drugom dijelu sezone da ostvarimo naš cilj, a to je da ostanemo gdje jesmo, odnosno na prvom mjestu na tablici. Cijeli prijelazni rok govorimo kako nećemo dovoditi puno igrača. Gledali smo eventualno stopera ili zadnjeg veznog. Pružila nam se prigoda da angažiramo Bilića i drago nam je što je došao u Šibenik. Vjerujem da će korist biti obostrana. Da će i njemu klub pomoći u afirmaciji, a i on nama u ostvarivanju zacrtanih ciljeva – kazao je Ivan Bulat, sportski direktor Šibenika.

Bulat je potvrdio kako će Bilić biti jedini novi igrač u svlačionici Šibenika u odnosu na jesenski dio sezone.
– Prijelazni rok završava u petak i on je što se nas tiče – zaključen. Vjerujem u igrače koje imamo. Uostalom, oni i trener su zaslužni što smo osvojili naslov jesenskog prvaka 2. HNL. Nadam se kako ćemo u istom ritmu nastaviti i na proljeće te da ćemo se na kraju sezone svi zajedno radovati – poručio je Bulat.

Karlo Bilić rođen je u Dugom Ratu. Dakle, nastavit će liniju niza nogometaša (Tonči Žilić, Frane Vitaić, Mario Bartulović) iz tog mjesta između Splita i Omiša koji su nosili narančasti dres.

– Da, svi su oni "od doli". Žilić mi je prvi susjed, Vitaića također znam vrlo dobro – počeo je novi stoper Šibenika.Jer Bilićeva primarna pozicija je lijevi stoper, budući da je riječ o klasičnom ljevaku.
– Mogu ja zaigrati i lijevog beka, po potrebi – dodao je 188 centimetara visoki igrač.
– Izvan Hrvatske sam proveo četiri godine. Najviše u Slovačkoj, nešto u Slaviji iz Sarajeva. Igrao sam u matičnom Orkanu, Splitu i Dugopolju – predstavio se Bilić.

S novinarima je podijelio i prve dojmove o Šibeniku:
– Od prvog dana sam zadovoljan svime. Da nije tako, ne bih ni bio ovdje... Zaista, sve je O.K. Trener je dobar, ekipa je odlična, i kao momci i kao nogometaši.

Uprava kluba očito puno očekuje od Bilića budući da je jedini igrač kojeg je angažirala ove zime.
– Zahvaljujem upravi na ukazanom povjerenju. Nadam se da ću ga opravdati na terenu i pokazati svoje kvalitete. Znam da su ciljevi visoki. Imam ugovor do ljeta 2020., pa se nadam da ćemo ući u 1. HNL i tamo igrati zajedno – zaključio je Bilić.

24. travanj 2024 11:40