StoryEditorOCM
NogometIn memoriam

Dobra duša NK Rudara iz Siverića: otišao je Mladen Bukarica (1948.- 2019.)

Piše Krste Mujan
17. veljače 2019. - 09:57

Nakon kratke i teške bolesti, umro je Mladen Bukarica (1948. – 2019.), jedan od najvećih i najistaknutijih članova NK Rudar iz Siverića. Iako je bio hendikepiran (bez obje šake koje je izgubio kao dječak), Mladen je od svoje 15. godine bio uz NK Rudar i do svoje smrti najvažniji kotačić toga kluba, u kojem je 60 godina bio najprije tajnik, a u zadnjih nekoliko godina predsjednik i, u najkraćim crtama, osoba koja je zaslužna za dugovječnost kluba.

Mladen se, iako bez obje šake, dobro snalazio pišući na pisaćem stroju, te u zadnje vrijeme na računalu, a poznat je po tome što je znao u "minutu prije dvanaest", dan prije početka prvenstva imati momčad za utakmicu. Njegova parola na zidu igrališta, ispisana davne 1966. godine bijelom bojom, "Vi koji dolazite ostavite svaku nadu", stoji još i danas i pričat će o iznimnom čovjeku i sportskom radniku koji je bezgranično volio svoj Rudar. Iza njega je ostala nedovršena zgrada kluba, koja je projektirana s 10 soba koje su trebale ugostiti prvoligaške klubove u zimskom pripremnom razdoblju, te lijepo igralište u srcu planine Promine, koje je jedno od najljepših igrališta u Dalmaciji.

Mladen Bukarica dobio je niz priznanja i plaketa za svoj rad, a Zlatnu plaketu HNS-a predao mu je Zorislav Srebrić. Bio je vrijedni Mladen aktivan i u svim odborima NS-a Šibenika. Pokop ovog nezaboravnog sportskog neimara i jednog od najboljih poznavatelja nogometa Šibensko-kninske županije obavit će se u ponedjeljak na groblju svetog Petra u Siveriću, u 15.30 sati.
      

17. travanj 2024 18:19