StoryEditorOCM
NogometOd lovine postali lovac

Nogometaši Šibenika moraju hvatati Varaždin na prvom mjestu; Za to im treba rušenje neugodne statistike

22. travnja 2019. - 13:18

Nogometaši Šibenika od lovine su postali lovac. Ili, poslije dugo vremena 'narančasti' su izgubili prvo mjesto na tablici 2.HNL. Na Šubićevcu se nadaju kako će Varaždinci samo privremeno biti drugoligaški lider, budući da Šibenik ima utakmicu manje od ljutog suparnika za ulazak u 1.HNL.

Za povratak na prvom mjesto, momcima trenera Borimira Perkovića treba pobjeda na gostovanju u Lučkom u utorak. Ako se gleda suha statistika, onda je to za 'narančaste' vrlo teška misija. Naime, Šibenik nije niti jednom slavio na četiri proljetna gostovanja. S druge strane, Lučko je ne zna za poraz na svom terenu u svih 10 ovosezonskih utakmica:

- Istina, Varaždin nas je pretekao za dva boda, ali mislim da to nema nikakve veze. Znamo da je 2.HNL izrazito domaćinska liga i silno respektiramo Lučko. Znamo da još nisu izgubili kući, no mi ćemo se postaviti kao lider i krenuti po ono što nama treba- a to su tri boda i pobjeda, koja bi nam omogućila da lakše uđemo u samu završnicu prvenstva- kazao je Ivan Roca, vezni igrač Šibenika.

Vrijednog Vodičanina smo pitali je li Varaždin svojom serijom pobjeda stavio preveliki imperativ na leđa Šibenčanima?

- Svjesni smo da ne pobjeđivati u gostima i biti prvi na tablici ne ide jedno s drugim. Dakle, idemo u Lučko to promijeniti. Pobijedili smo Lučko 3:0 na Šubićevcu u jesenskom dijelu i pokazali da smo kvalitetnija momčad od njih. Ponavljam, nadam se osvajanju tri boda na 'naplatnim kućicama'- veli Roca.

Klaudio Vuković, pomoćni trener Šibenika ističe kako je sve još u njihovim rukama:

- Bez obzira na nepovoljnu statistiku, siguran sam da ćemo se kući vratiti s tri boda, samo ako budemo pravi- jasan je Vuković.

Što se igračkog kadra tiče, na put u Zagreb neće ozlijeđeni krilni napadač Josip Maleš. Zbog ozljede je upitan i desni branič Zvonimir Blaić.

Utakmica Lučko- Šibenik igra se u utorak u 15,30 sati uz izravan prijenos na HNTV-u.

19. travanj 2024 08:27