StoryEditorOCM
OstaloVaterpolo

POŠK u Crnici; Trener Solarisa upozorava: Ne smije nam se desiti kiks koji bi sve dobro bacio u vodu

19. listopada 2019. - 13:44

Za dobar početak sezone i silan napor koji su učinili u minulom razdoblju, vaterpolisti Solarisa počastili su se ulaskom u final four Kupa Hrvatske. Plasman među hrvatsku vaterpolsku elitu osigurali su pobjedom (11:6) nad POŠK-om.

Splićani su i idući protivnik 'sunčanih', ovaj put u A2 regionalnoj ligi, za Šibenčane najvaženijem natjecanju u sezoni. POŠK je gost Solarisa na bazenu u Crnici, u subotu u 19 sati, u okviru šestog kola A2 regionalne lige.

'Sunčani' do sada imaju čistu seriju. U pet kola ostvarili su pet pobjeda:

- Utakmica s POŠK-om u Šibeniku bit će drugačija nego ona koju smo igrali u Kupu u Dubrovniku. Tamo je nama pobjeda bila sve, a njima poraz nije značio ništa u rezultatskom smislu. Sada je neka sasvim druga pjesma. U igri su tri boda koja objema ekipama puno znači. Moramo biti koncentrirani i motivirani, što nije nimalo lako ako se zna da će nam to biti osamnaesta utakmica u 33 dana- kazao je Joško Kreković, trener Solarisa i nastavio:

- U ovom trenutku mi smo u padu i stoga smo ranjivi. Međutim, trebamo kako znamo i umijemo izvući još ovu utakmicu i zatvoriti iznimno naporan i intenzivan ciklus- veli kormilar 'sunčanih'.

Kreković je analizirao večerašnjeg protivnika.

- POŠK je kvalitetan. U Kupu protiv nas im nisu igrali svi igrači, za koje vjerujem da će večeras biti 'unutra'. Jednostavno, moramo biti oprezni da nam se ne desu kiks koji bi sve dobro što smo do sada učinili bacio u vodu- poručuje Kreković.

Početak Regionalne lige sugerira kako će Solaris, uz kragujevački Radnički, biti najveći favorit za ulazak u viši rang:

- Još je dug put pred nama. Ne smije nam se ponoviti ono što nam se dogodilo prošle godine- oprezan je trener Šibenčana.

Utakmica Solaris- POŠK igra se na bazenu u Crnici u 19 sati. Ulaz je slobodan.

 

19. travanj 2024 05:22