StoryEditorOCM
OstaloDodijeljena i priznanja

Skupština šibenskog veslačkog kluba: Na čelu ‘Krke’ šesti put Dražen Crnogaća

9. siječnja 2020. - 10:10

Za predsjednika šibenskog Veslačkog kluba “Krka” šesti (uzastopni) put, izabran je Dražen Crnogaća, dok su članovi Uprave na nedavno održanoj Skupštini Kluba ponovno postali Borko Baranović, Boris Gligić, Šime Gojanović-Rakić, Paško Škarica, Davor Trutin i Željko Trzin.

 

Funkciju predsjednika Skupštine do 2023. godine, pak, i nadalje će obnašati Gojko Lambaša, dok je za dopredsjednika Skupštine izabran Stipica Baljkas.

 

Skupštinarima su, inače, predstavljena četverogodišnja izvješća o radu Kluba, pa su tako predstavljeni podaci da su posade Kluba u razdoblju 2015. – 2019. nastupile na ukupno 83 regate, osvojeno je 8 naslova prvaka Republike Hrvatske i tri naslova pobjednika Kupa RH, kao i naslov prvaka Europe.

 

 

 

 

Istaknuto je kako su u istom razdoblju “krkaši” kao članovi izborne vrste svake u tom razdoblju stvarali povijest veslajući na svjetskim i europskim prvenstvima i to u Brazilu (Rio de Janeiro), Litvi (Vilnius-Trakai), Češkoj (Racice), Nizozemskoj (Rotterdam), Njemačkoj (Krefeld i Essen), Poljskoj (Poznan), Francuskoj (Gravelines), te u Japanu (Tokio).

 

Milan Radečić, glavni trener Kluba u svom je obraćanju kazao kako se Krka nalazi pred novim razdobljem stvaranja rezultata jer život, dodao je, izvan Kluba, Šibenika i uopće-veslanja redovito odvodi najbolje veslačice i veslače nakon njihova punoljetstva.

 

Na kraju sjednice priznanja Kluba i Veslačkog saveza Dalmacije za rezultate postignute tijekom 2019. godine dobili su veslači-prvaci RH i članovi izborne vrste Lovre Klarin, Kristijan Papak, Nino Perišić i Jerko Radovčić, te veslačice-doprvakinje RH Marta Budimir, Sara Slugan i Ana Papak.

 

Krkaši su posebno zahvalili šibenskom zlatari i filigranu Ljazeru Čivljaku na još jednoj godini u kojoj je kao donator izradio klupska priznanja!

18. travanj 2024 09:33