StoryEditorOCM
OstaloMarijo Ćaleta

Izbornik hrvatske ženske vaterpolske reprezentacije iz Šibenika: Cilj je plasman među osam u Europi

9. siječnja 2020. - 13:16

Hrvatska ženska vaterpolska reprezentacija otputovala je u Budimpeštu gdje će od 12. do 26. siječnja nastupiti na svom trećem uzastopnom europskom prvenstvu.

"Djevojke su spremne, obavili smo sve što smo planirali, te mirno polazimo prema Budimpešti. Svjesni smo svojih kvaliteta i mogućnosti, znamo koji nam je cilj i vjerujemo da ga nije nemoguće ostvariti. Želimo uči u krug osam najboljih sastava u Europi što bi u ovom trenutku bio za nas velik uspjeh i maksimum. Neće biti jednostavno, za takvo što će trebati pobijediti Srbiju i Slovačku, jedine reprezentacije u našoj skupini s kojima se objektivno možemo nositi. Vjerujem u naš sastav i vjerujem da možemo cilj i ostvariti", izjavio je izbornik ženske reprezentacije Marijo Ćaleta.

Ćaleta je za EP u Budimpešti izabrao igračice Dinu Lordan, Petru Bukić, Emmi Miljković, Mateu Skelin, Dominu Butić, Ivanu Butić, Emu Carević, Anu Miroslavić, Miu Topić, Juliju Božan, Brunu Barišić, Alexandru Ratković i Natashu Trojan Jimenez.

Prvu utakmicu na EP Hrvatska će igrati u nedjelju protiv domaćina Mađarske u 19.30. Slijede utakmice protiv Grčke u ponedjeljak 13. siječnja (13 sati), Srbije 15. siječnja (16 sati), Rusije 17. siječnja (14.30 sati) te Slovačke 19. siječnja (13 sati).
Plasman u četvrtfinale izborit će po četiri najbolje ekipe iz svake od dvije skupine.

Hrvatske vaterpolistice su na posljednja dva EP-a, 2016. u Beogradu te 2018. u Barceloni zauzele 11. mjesto.

23. travanj 2024 10:12