StoryEditorOCM
Strani nogometantisemitizam

Složila se i UEFA: zbog sigurnosnog rizika otkazan susret reprezentacija BiH i Izraela koji se trebao igrati u Sarajevu

Piše Hina
22. ožujka 2024. - 16:06

Zbog sigurnosnog rizika otkazan je susret nogometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Izraele koji se trebao sljedećeg tjedna trebao odigrati  u Sarajevu, izvijestili su iz Nogometnog saveza BiH. 

Dvije izabrane vrste, koje su poražene u u polufinalnim susretima doigravanja za Europsko prvenstvo, trebale su sljedećeg tjedna odigrati prijateljski susret. 

"Nakon obavljenih konzultacija s relevantnim tijelima, i na okolnosti trenutačne sigurnosne situacije i visokog stupnja rizika za odigravanja utakmice s reprezentacijom Izraela, zaključeno je da se otkaže utakmica u Sarajevu", priopćili su iz Nogometnog saveza BiH.

Dodali su kako je suglasnost za otkazivanje susreta je dala i UEFA.

Nakon terorističkog napada na Izrael 7. listopada i višemjesečnog vojnog odgovora te države u Palestini, u većinskim bošnjačkim dijelovima BiH je organizirano više skupova potpore Palestincima, koji su bili popraćeni protuizraelskim i antisemitskim stajalištima. Čak je u Sarajevu potkraj prošle godine bilo otkazano obilježavanje kristalne noći u spomen na početak nacističkog pogroma Židova. Izraelska veleposlanica Galit Peleg koja iz Tirane nerezidentno pokriva BiH u više istupa ocijenila je kako su Židovi u BiH u strahu zbog rastućeg antisemitizma. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 00:43