StoryEditorOCM
GlazbaIMA STAS I GLAS

Doznajte koji šibenski poduzetnik je 'otvorio oči' svestranoj Skradinki Tini Bačić, missici Šibensko-kninske županije, studentici, manekenki, a odnedavno i pjevačici

13. prosinca 2018. - 13:49

Važno je prezivati se Bačić! Tako bismo, parafrazirajući poznato djelo Oscara Wildea, mogli započeti priču o mladoj skradinskoj manekenki, odnedavno, i pjevačici Tini Bačić. Iza ove dvadesetogodišnjakinje je vjerojatno najuzbudljivija godina u životu.

Protkana uspjesima na različitim kolosijecima. Tina je prvo izabrana za miss Šibensko-kninske županije, što joj je omogućilo nastup na izboru za Miss Hrvatske. Na natjecanju organiziranom u Čakovcu uzela je lentu druge pratilje, da bi samo dvadesetak dana poslije objavila svoju prvu pjesmu.

Tina je tim činom u pozitivnom smislu šokirala sve oko sebe. Posebno organizatore izbora za Miss, koje je uvjeravala da, osim manekenskog, nema drugih talenata!

- U tom trenutku sam smatrala da to nije nešto što se treba posebno isticati. To sam ja. Ponekad i previše samokritična. No, mislim da je bolje biti takav nego se zavaravati da si talentiran za nešto, a zapravo nisi. Naravno, poslije su poludjeli na mene kad su saznali da sam snimila pjesmu - sa smiješkom je Tina započela našu ugodnu ćakulu.

Fakultet najvažniji

Da se radi o nekonvencionalnoj mladoj curi, koja ne pati za medijskom pozornošću i zvjezdanim statusom, shvatilli smo još pri dogovoru za razgovor. Zapravo, dogovorima koji su trajali nekoliko tjedana. Tina je, naime, bila pritisnuta obvezama na fakultetu, ali i (sve češćim) manekenskim angažmanima, pa smo u nekoliko navrata odgađali razgovor.

- Fakultet mi je na prvom mjestu. I to nije fraza. Manekenska karijera, nažalost, nije dugotrajna. No, raduje me pojavljivanje na BIPA Fashion weeku, Zlatnoj igli, Cro-a-porteru i dizajnerskim revijama. Pozivi mi stižu gotovo svakodnevno - priča nam Tina Bačić, koja na kninskom Veleučilištu "Marko Marulić" studira prehrambenu tehnologiju.

Naša sugovornica je u svijet manekenstva prvi put zavirila kao 16-godišnjakinja. A i to se dogodilo na nesvakidašnji način.
- Tihana Zalepugin je stigla u Šibenik u potrazi za novim, mladim modelima. Htjela sam vidjeti kako to izgleda, no krila sam od drugih, posebice od svojih. Toga dana sam roditeljima rekla da idem na kavu. Iz kuće sam izašla u "casual" izdanju, s patikama na nogama. Kad sam vidjela da su sve druge cure na audiciju došle sa štiklama, pomislila sam da nemam šanse. Međutim, Tihana je zamijetila samo mene i još jednu curu. Vjerojatno i zbog toga što sam i bez cipela bila viša od drugih djevojaka. To je bio prvi šok, koji sam priredila obitelji - govori nam simpatična Skradinka, koja sa svojih 180 "i nešto" centimetara ima savršenu građu.

Izbor za miss

Tihana je bila toliko oduševljena Tinom da je izjavila kako je mladoj Skradinki zagarantiran uspješan hod na manekenskoj sceni ako bude dovoljno "zagrijana". Tina je u međuvremenu nosila revije, s guštom odrađivala manekenske obaveze, bez pompoznih planova. Sve dok je Ljiljana Stamenković, žena koja je odgojila generacije i generacije šibenskih manekenki, nije nagovorila da se prijavi na županijski izbor za miss.

- Planirala sam da mi ljeto bude slobodno. A onda sam u travnju srela Ljilju, koja mi je sugerirala da odem na natjecanje. Moje "slobodno" ljeto je na kraju izgledalo tako da sam se okupala tri puta! No, nije mi pretjerano žao. Upoznala sam nekoliko sjajnih cura, dizajnere… Shvatila sam kako je izbor za miss "ulaznica" za neke druge stvari. Dobra početna stanica za djevojke, koje se žele probiti u manekenskim vodama. Ili pjevačkim - nastavlja Tina u (polu)ozbiljnom tonu.

Tina nas je svojom dosjetkom vratila na početak razgovora. Na priču o tome kako je započela glazbenu karijeru objavljivanjem sanjive soul pjesme "Kad se oči otvore". Za sve je, zapravo, "kriv" šibenski poduzetnik Ivan Pašalić.

- Do naše je suradnje došlo nakon što sam ja objavila stihove njegove pjesme na Instagramu. On je tada naišao na neke videozapise na kojima pjevam. Svidio mu se moj glas i ponudio mi je da snimim pjesmu. U početku nisam bila oduševljena prijedlogom, no kad je Ivan dogovorio termin u studiju za snimanje, doveo me pred gotov čin - ispričala nam je Tina kako je došlo do njenog, ali i Pašalićevog glazbenog debija.

Ćaća sad grinta

Dvadesetogodišnja manekenka i pjevačica nije, međutim, klasični "padobranac" u glazbi. Tinin otac ima bend, sestra joj nastupa kao DJ, a i ona je nekad svirala klavir.

- Od klavira sam brzo odustala. Ćaća me dugo nagovarao da mu se pridružim u bendu. I uvijek sam ga odbijala. Dijelom i zbog toga što je on perfekcionist, pa sam se pomalo sramila pjevati pred njim. Zato mi sad grinta "kako sam pristala snimiti tuđu pjesmu, a s njim ne želim pjevati" - otkriva Tina Bačić.

Po glazbenom ukusu je, priznaje, blizu ocu. Njemu je slična u još jednoj stvari.
- I ja sam perfekcionist. Nije bilo lako Ivanu, Boži (Bilušić, op.a.), kod kojega smo snimali, i Mateju (Nakić, op.a.), koji je napravio glazbu, sa mnom! Stalno sam gunđala kako ne zvučim dobro, iako je kompjuter izmjerio da sam imala samo dva posto pogrešaka pri snimanju glasa - prisjeća se Tina.

Sada, kad je probila led, ne misli stati.
- Trenutačno snimamo drugu pjesmu, koja će se zvati "Šutnja". Plan je da snimimo tri žanrovski različite pjesme, da vidimo što mi najbolje leži i što prolazi kod publike - kaže Tina.

Ako stasom asocira na puno poznatiju prezimenjakinju Lidiju, u glazbenom smislu to nije slučaj.
- Kad smo snimali prvu pjesmu, međusobno smo se zafrkavali u stilu da će publika trebati izabrati svoju Bačićku! Lidija i ja nemamo nikakve poveznice. U početku sam čak mislila da se na glazbenoj sceni pojavim samo kao Tina. No, možda je ovako bolje. Da nas povezuju i uspoređuju - za kraj će Tina Bačić.

Selidba u Zagreb


Na pitanje bi li radije bila uspješna manekenka ili glazbenica Tina odgovara:
- Mislim da kao manekenka imam više potencijala. Iz skradinske sam perspektive, međutim, ograničena po pitanju angažmana. Zato se nakon treće godine fakulteta planiram preseliti u Zagreb - najavljuje.

Nisam zlatna ribica

Osim što je članovima žirija izbora za Miss lagala ili, kako ona kaže, prešutjela istinu, kad je riječ o glazbenom talentu, Tina se susrela i s neizbježnim pitanjem koje su joj životne želje?

- Tihani sam rekla kako ne želim reći da sam za mir u svijetu! Pa, nisam ja zlatna ribica! Ona mi je preporučila da budem iskrena, pa sam umjesto mira u svijetu zaželjela pobjedu. Zbog toga je nastao šou. Neki su me optuživali kako sam prepotentna - priča nam Tina.

18. travanj 2024 20:48