StoryEditorOCM
GlazbaDalmatinska šansona

Dubrovački tenor oduševio šibensku publiku na večeri talijanske kancone Bocellijevom pjesmom: Večeras je u konkurenciji za Šansonijera

Piše šibenski.hr
17. kolovoza 2019. - 17:34

Teško je izdvojiti nekoga ponaosob iz 'mora' dobrih izvedbi na Večeri talijanske kancone kojom je otvoren šibenski Festival dalmatinske šansone.

Ipak, jedan od dojmljivijih nastupa imao je dubrovački tenor Stijepo Gleđ Markos. Dubrovački gospar kako ga je najavljivao voditelj Robert Ferlin dvaput se penjao na pozornicu na trgu ispred šibenske katedrale.

Prvi put samostalno s pjesmom čuvenog Andree Bocellija koju je za njegov nastup na San Remu napisao slavni Zucchero, a potom i s domaćom opernom pjevačicom Vlatkom Burić.

Oba puta Markos je dobio veliki pljesak, zasigurno jedan od najvećih od svih izvođača. Nije to ni čudno budući da šibenska publika voli takve lirske tenore.

Osim glasom, Markos je ostao zapažen i stasom, posebice među nježnijim spolom.

Oni koji ga nisu čuli i vidjeli  na Večeri talijanske kancone, imaju prigodu to učiniti večeras na Večeri novih skladbi. U natjecateljskom dijelu šibenske Šansone, duborvački tenor će izvesti pjesmu Moja prava ljubav.

Teško nam je prognozirati kolike su mu šanse kod žirija, ali kod publike ima dobru prođu.

20. travanj 2024 11:02