StoryEditorOCM
ZanimljivostiLjubav je jaka

Njihovu ljubavnu priču rijetki znaju: evo kako je Zoran Šprajc 'zbario' suprugu Lidiju, samozatajnu damu iza ekrana koja zazire od društvenih mreža

Piše J. V.
3. prosinca 2018. - 13:29

Kao i brojni domaći voditeljski parovi, i jedan od popularnijih voditelja u državi upoznao je svoju "dragu" na Prisavlju. Ljubav između Zorana Šprajca i njegove supruge Lidije rodila se na radnome mjestu prije malo više od 20 godina, a i danas je podjednako jaka.

Iako Lidija nije čest gost na Šprajčevim profilima na društvenim mrežama, na kojima je on pak poprilično aktivan, te se ne pojavljuje sa suprugom (pre)često u javnosti, pa to zna izazvati komentare ažurnih komentatora, ovaj je voditeljski par nedavno proslavio 20. godišnjicu sretnog braka.

Začudo, priča o njihovome upoznavanju prilično je - nepoznata, za razliku od ostalih detalja iz zajedničkog suživota. O svojoj je djeci, naime, Franki, Mironu i Darjani voditelj često govorio, kao što je bez susprezanja javno obznanio i da se podvrgnuo vazektomiji. 

A kako je Šprajc "zbario" suprugu priča je koja sasvim se uklapa u njegov zafrkantski stavu i humoru. U vrijeme kada je Lidija radila na HRT-u kao lektorica, današnji voditelj RTL Direkta je bio novinar iste kuće. 

"Kad sam joj počeo nositi tekstove na pregled češće nego što je bilo potrebno i kad sam se počeo interesirati za dosadne pravopisno-gramatičke nijanse hrvatskog jezika, bilo je jasno da tu suradnju treba nastaviti i izvan posla", rekao je svojedobno Šprajc, a izjavu prenosi 100 posto.

No "nepismenost" mu je Lidija očigledno oprostila - koje se žene ne bi dojmio simpatičan pokušaj dubljeg upoznavanja preko gramatičkih pravila? Iako im lingvistika očito nije zajedničko polje interesa, našli su se danas Zoran i Lidija na kulturnome planu - oboje guštaju u kazališnim predstavama, na kojima ih je, doduše rijetko, znao "uhvatiti" i naš fotograf.

O braku je svojedobno sramežljivo progovorio Šprajc i za Story.

"S obzirom na to da je svadba bila dan prije mog 30. rođendana, gotovo je nemoguće zaboraviti godišnjicu. Stoga sam, barem što se toga tiče, vjerojatno najbolji muž na svijetu", našalio se tada.

25. travanj 2024 16:28