StoryEditorOCM
ZanimljivostiPOTRES U BRITANSKOJ KRALJEVSKOJ OBITELJI

Princ Harry i Meghan Markle povlače se s dvora: 'Selimo u Kanadu, želimo biti financijski neovisni'

Piše jutarnji.hr, Hina
8. siječnja 2020. - 22:37

Vojvoda od Sussexa, princ Harry i njegova supruga, vojvotkinja Meghan Markle, povlače se s aktivnih dužnosti u sklopu britanske kraljevske obitelji, te će svoje vrijeme podijeliti između Kanade i Velike Britanije, piše BBC. Dobro upućeni tabloid The Sun doznaje da će se par de facto preseliti u Kanadu.

Kraljevski par je u kratkoj izjavi koju je objavila Buckinghamska palača rekao i da za sebe žele stvoriti progresivnu novu ulogu unutar institucije, a dodali su i da žele postati financijski neovisni.

Da su Harry i Meghan duže vrijeme kovali planove koji su išli u smjeru ove odluke, naznačili su još u listopadu prošle godine kada su otvoreno progovorili o tome koliki im problem predstavlja život pod konstantnom lupom medija.

U svojoj izjavi, koju su objavili i na Instagramu, kraljevski je par rekao da su do ove odluke došli nakon "više mjeseci razmišljanja i raspravljanja". Iako se povlače s aktivnih dužnosti, jasno su rekli da će i dalje u svemu podupirati kraljicu.

Što se tiče djelomične selidbe u Kanadu, par je svoju odluku objasnio ovako:

  - Geografska ravnoteža između Kanade i Ujedinjenog Kraljevstva omogućit će nam da sina odgojimo tako da cijeni kraljevsku tradiciju unutar koje je rođen, a da istovremeno imamo dovoljno prostora da se koncentriramo na iduće poglavlje u našoj obitelji, uključujući pokretanje nove dobrotvorne udruge - napisali su.

Priopćenje su objavili nakon povratka iz višetjednog boravka u Kanadi gdje su proveli božićne blagdane sa sinom Archiejem, rođenim 6. svibnja 2019. nakon godine dana braka.

Na produženi odmor otišli su nakon što je u listopadu prošle godine objavljen dokumentarni film o njihovim problemima s medijskom pozornošću.

Naime, prošle godine Meghan Markle je priznala kako joj je zbog pritiska medija puno teže ispunjavati majčinsku ulogu, dok je princ Harry priznao kako se ne slaže s bratom Williamom, dodajući kako su oni na "drugačijim putevima".

Tabloidi su najprije s odobravanjem pisali o američkoj glumici koja je unijela svježinu u kraljevsku obitelj, da bi se zatim okrenuli protiv nje nakon niza otpuštanja članova osoblja kraljevske kuće i nadjenuli joj nadimak "Hirovite vojvotkinje" (Duchess Difficult).

Harry (35), šesti u redu nasljeđivanja britanske krune, tužio je početkom listopada tabloide Daily Mail i The Sun zbog narušavanja njihovog privatnog života.

19. travanj 2024 21:48