StoryEditorOCM
Crna kronikaPrometna nesreća kod Sinja

Detalji tragedije: vozač je bio pijan i bez vozačke dozvole, nesretna 22-godišnjakinja je ispala iz automobila kad je izletjevši iz zavoja udario u ogradu pa u stup

Piše PSD
10. prosinca 2018. - 20:23

Vozač Golfa, koji je u subotu rano ujutro sletio s ceste u Košutama kod Trilja pri čemu je poginula 22-godišnja djevojka vozio je pod utjecajem alkohola.

Dvadesetsedmogodišnjaku je nakon nesreće izmjereno 1,49 promila alkohola. Kako piše Dalmatinski portal, djevojka se vozila na stražnjem sjedalu. Kada je vozilo udarilo u rasvjetni stup otpala su lijeva vrata, djevojka je ispala na kolnik te je zbog višestrukih teških ozljeda preminula na mjestu događaja. Vozač i njegov suputnik nisu u nesreći zadobili neke teže ozljede. 

Utvrdilo se i da je 27-godišnjem vozaču bila oduzeta vozačka dozvola. Kako je ranije prekršajno kažnjavan zbog prometa, sudac istrage mu je na prijedlog Državnog odvjetništva odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana, i to zbog opasnosti da će na slobodi počiniti kazneno djelo. 

Nesreća se dogodila oko 1.43 u subotu na kolniku državne ceste D-60. Vozač je izgubio kontrolu nad automobilom na izlasku iz lijevog zavoja. Vozilom je prešao na suprotnu stranu ceste i izletio van kolnika. Golf je najprije udario u zaštitnu metalnu ogradu i betonski zid, a onda se odbio i zadnjim lijevim bočnim dijelom udario u rasvjetni stup. 

25. travanj 2024 12:38