StoryEditorOCM
Crna kronikaSabotaža

Zbog posječenog zelenila, pod okriljem noći, oštećen rovokopač na gradilištu podno katedrale? Policija odustala od istrage, jer vlasnik stroja nije htio podnijeti prijavu o oštećenju

Piše Ante Talijaš
18. veljače 2019. - 12:37

Pod okriljem noći, s nedjelje na ponedjeljak, nepoznate osobe oštetile su građevinski stroj rovokopač koji obavlja radove uz stubište podno šibenske katedrale sv. Jakova, na postavljanju totema u sklopu projekta 'Civitas Sacra' Šibenske biskupije. Naime, prilikom dolaska na gradilište radnici su primijetili da su izbušene gume i da je prerezana hidraulika na rovokopaču, a izgažena je i svježe postavljena betonska podloga. Policijski očevid obavila je i policija, međutim, istraga neće biti nastavljena.

-Nakon dojave o ovom događaju naši službenici izašli su na očevid. No, kako vlasnik građevinskog stroja nije htio podnijeti prijavu policiji, istraga je obustavljena – kazala nam je Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske.

-Policijski očevid je o tijeku, a radi se o kaznenom djelu oštećenja tuđe stvari – kratko nam je u ponedjeljak ujutro kazala Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske.

Inače, u sklopu projekta 'Civitas Sacra - Sveti Grad' Šibenske biskupije uz stubište podno katedrale obavljaju se radovi na uređenju Internetsko-prezentacijskog punkta za projiciranje filama o Šibeniku i katedrali, te su prethodno posječeni stoljetni grmovi mirte. Uklanjanje ovog zelenila uz stubište koje vode prema katedrali i koje bio dio prepoznatljivosti ovog UNESCO-ove zaštićene kulturne baštine, izazvalo je buru nezadovoljstva kod dijela građana Šibenika.

U subotu na večer, došlo je i do spontanog okupljanja grupe građana koji su paljenjem svijeća na mjestu posječenog zelenila izrazili svoje ogorčenje tim činom. Nezadovoljni građani smatraju da se ovaj projekt uređenja video-zida moga realizirati i bez uklanjanja stoljetnih grmova mirte.

Po svemu sudeći, oštećenje građevinskog stroja, trebalo bi staviti u kontekst ovih prethodnih događanja i nezadovoljstva dijela Šibenčana.


 


 

23. travanj 2024 23:24