StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetMilanović žestoko uzvratio Plenkoviću

Nakon što mu je premijer poručio da pazi koga se stavlja na liste, Milanović mu ekspresno odgovorio, opleo i po predsjednici te "off shore" hobotnici koja dela 365 dana u godini

Piše Šibenski.hr
16. kolovoza 2019. - 21:54

Nakon što je premijer Andrej Plenković kazao Zoranu Milanoviću, predsjedničkom kandidatu SDP-a, da treba paziti koga se stavlja na liste, nije trebalo dugo čekati na Milanovićev odgovor. Milanović se oglasio na Facebooku

"Slažem se s Plenkovićem da 'treba paziti koga se stavlja na liste'. Recimo - sve one koje mu je, prema njegovom kazivanju, stavila i preporučila Kolinda Grabar-Kitarović i njezini kasnije posmicani savjetnici. Ili razne stranačke posinke i srodne političke maloljetnike bez dana ikakvog iskustva, koje je, preko reda, stavio na liste sam.

Stavljanje je glagol koji baš priliči načinu na koji se u HDZ-u dolazi na listu. I Plenkovića je na listu 2011. stavila Jadranka Kosor, dan-dva nakon što ga je učlanila u HDZ. Lijepo joj se i ljudski zahvalio. Ja sam u skoro deset godina puno puta sastavljao liste, ali sam pazio da ljude ne 'stavljam', nego da ih predlažem prema nekakvim kriterijima, stažu, zaslugama i radu, čak i kada se radilo o vrlo mladim ljudima.

Nezahvalan posao u kojemu sam katkad i pogriješio. Međutim, sve navedeno nebitno je i blijedi u srazu s cinizmom i prijezirom prema demokratskim normama kojima pršti Premijerova podsviješću bremenita doskočica. Otprilike - pazi koga STAVLJAŠ na liste, jer ću ti sve to pokupovati preko 'off shore' koalicijske hobotnice koja neumorno dela 365 dana u godini. Stvarno?", stoji u Milanovićevom odgovoru na Facebooku. 

23. travanj 2024 21:58