StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetDRŽIMO FIGE...

Talijanska djevojčica pokazuje bolje neurološke reflekse od svoga mlađeg brata, ali još se ne zna što će biti kad se 'probude'

17. kolovoza 2019. - 13:17

Nastavlja se oporavak petogodišnjeg talijanskog dječaka i njegove devet godina starije sestre, koji su se, prije nekoliko dana otrovali ugljikovim monoksidom na brodu "Atlantia" i od tada se liječe na Jedinici intenzivnog liječenja za djecu u KBC-u Split.

Kako saznajemo iz neslužbenih, ali vrlo pouzdanih izvora, djevojčica, iako još uvijek sedirana, pokazuje dobre neurološke reflekse, što daje optimizam kako neće biti velikog neurološkog deficita, onog trenutka kada djevojčica bude probuđena iz umjetno izazvane kome.

 

 

Naravno, kako u medicini dva plus dva ne mora uvijek biti nužno četiri, tako i za njezino neurološko stanje, nitko ne može sa 100 postotnom sigurnošću reći, kako će biti dobro. No, svakako prve informacije su više nego zadovoljavajuće.

Što se tiče njezinog petogodišnjeg brata, prema neslužbenim informacijama, on pokazuje slabije neurološke reflekse, što može biti posljedica većih promjena na mozgu, ali i posljedica duboke sedacije (uspavanosti).

Stoga, kod njega postoji bojazan za mogući neurološki deficit, onog trenutka kada mu se splitski liječnici "vrate" svijest.
 

19. travanj 2024 05:54