StoryEditorOCM
ŠibenikTraže Zmijanovićevu ostavku

SDP neće podržati šibenski proračun: Naknade za rodilje nisu dovoljne ni za pelene!

10. prosinca 2018. - 13:26

SDP nema namjeru podržati šibenski gradski proračun za 2019., ukoliko ne dođe do njegovih korekcija, između ostalog, i s nekim amandmanima, koje će na sjednici Gradskog vijeća u utorak, predložiti i socijaldemokrati. Jedan od amandmana koji predlažu je da se kupi i ugradi dizalo za invalide na gradskom bazenu u Crnici čija je cijena oko 70 tisuća kuna.

-Simptomatično je da sjednica Gradskog vijeća ima čak 45 točaka na dnevnom redu, što je apsolutno nekorektno prema vijećnicima koji se ne mogu kvalitetno pripremiti za raspravu o tako obimnom dnevnom redu. A pored toga- kazao je na konferenciji za novinare potpredsjednik GO SDP-a Ivan Rajić.

- Ovo je prvi put da su građani Šibenika isključeni iz procedure donošenja gradskog proračuna, na koji su dosad ipak imali utjecaja, posredno, preko programa, posebno infrastrukture, u mjesnim odborima i gradskim četvrtima. Ovog su puta potpuno isključeni, iako su, s iznimkom MO Raslina, redom sve HDZ-ovi ljudi na čelu mjesnih odbora i gradskih četvrti. Ali, nitko od njih nije se zbog toga požalio, digao glas, usprotivio se. Aktualna gradska vlast pokazala je time svu svoju bahatost i neodgovornost prema građanima na području gradskih četvrti i mjesnih odbora- ocijenio je potpredsjednik šibenskog SDP-a.

Drago nam je da gradonačelnik Šibenika podržava naš stav o potrebi povećanja rodiljnih naknada, a što bi trebao biti i prilog novoj demografskoj politici. Ali prijedlog povećanja sa 1200 na 1400 kuna za prvorođeno dijete, a s 1400 na 2000 kuna za drugorođeno, je zamazivanje očiju javnosti- kazala je Ivana Vučenović, također potpredsjendica šibenskog SDP-a.

Jedan je gradski portal, dodala je, proveo anketu iz koje se vidi da više od 50 posto građana i građanki Šibenika smatra kako 1500 kuna nije dovoljno ni za pelene.

Vučenović se osvrnula i na nedavnu šibensku promociju knjige Igora Vukića Radni logor Jasenovac,kojom se, kako je rekla, relativizira ustaški režim i prekraja povijest, a uvodničar je bio gradski vijećnik HDZ-a Branimir Zmijanović.

- Svi oni koji poštuju ustavni poredak RH ne mogu podržavati teze iznesene u toj knjizi. I zato od gradonačelnika tražimo očitovanje i očekujemo da će od svog vijećnika zatražiti političku odgovornost, ali i ostavku u Gradskom vijeću- izjavila je.
 

23. travanj 2024 22:56