StoryEditorOCM
ŽupanijaVremenska prognoza

Toplo, oblačnije nego jučer i južina. Ipak dovoljno dobro za odmor i blagdansku uživanciju

Piše Šibenski.hr
22. travnja 2019. - 10:39

 

Jutros je na šibenskom području izmjereno 14 stupnjeva Celzijevih, a tlak zraka iznosi 1017 hPa.  Daanas će biti djelomično sunčano vrijeme, a temepratura će se popeti do 20 stupnjeva. 

Evo i detaljnije prognoze za današnji dan i utorak:

Danas se u svijetu obilježava Dan planeta Zemlje, a katolici slave Uskrsni ponedjeljak. Diljem Hrvatske bit će više oblaka nego tijekom Uskrsa, pri čemu će biti i vjetrovitije, posebice na Jadranu, gdje će zapuhati umjereno, ponegdje i jako jugo, a mjestimice na jugu Hrvatske već može pasti i malo kiše, javlja HRT.

U Dalmaciji djelomice sunčano. Uz postupno sve više oblaka prema kraju dana mjestimice može pasti i malo kiše. Puhat će umjereno i jako, prema otvorenom moru i vrlo jako jugo pri čemu će more biti umjereno valovito i valovito. Jutarnja temperatura od 7 do 9 °C, uz obalu između 12 i 15 °C, a najviša dnevna od 18 do 23 °C.

U utorak će u Hrvatskoj biti još oblačnije i vjetrovitije nego u ponedjeljak, na Jadranu uz uglavnom jako i olujno jugo, te gotovo posvuda uz barem malo kiše, a osobito na Jadranu i uz njega može biti i obilnijih pljuskova s grmljavinom. Ponegdje je moguća i "blatna" kiša, ili "prljava", u kojoj će biti pustinjskog pijeska. Temperatura zraka u većini će se krajeva sniziti pa će poslijepodne u mnogim mjestima unutrašnjosti vjerojatno biti najhladnije u posljednjih deset dana u travnju.

Od srijede ponovno toplije, uz više sunčana vremena, ali i dalje uz povremenu mjestimičnu kišu, te manje vjetrovito nego u utorak...

PELUDNA PROGNOZA

Na Jadranu u utorak promjenljivo i nestabilno s kišom, a lokalno može biti i izraženijih pljuskova s grmljavinom. Prljava kiša s pustinjskim pijeskom iz Afrike može biti češća pojava nego na kopnu. U srijedu djelomice sunčano s malo kiše na sjevernom dijelu. U četvrtak djelomice sunčano, a zatim u petak i subotu ponovno mjestimice kiša. Puhat će umjereno i jako jugo, koje u utorak ponegdje može biti i olujno.", prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović.

Prema prognozi Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "dr. Andrija Štampar" u ponedjeljak će u većini Hrvatske biti visoka koncentracija peluda drveća, a na Jadranu i korova.

PROGNOZA UV INDEKSA

UV indeks, mjera jakosti sunčeva zračenja tijekom ponedjeljka će u Hrvatskoj i okolici biti većinom visok, pa ako ste osjetljivije kože - kvalitetno se zaštitite.

16. travanj 2024 08:57